behandling

Vi på Massage mitt i City jobbar med individuellt anpassade behandlingar för varje enskild kund. Vi kombinerar våra behandlingar för att få det bästa resultatet för kunden.

 

Priserna gäller från och med 2023-01-01

 

Vi är kontantfria!

 

Vänligen observera att avbokning senare än 24 timmar innan bokad tid eller uteblivet besök debiteras fullt pris.

 

 

Klassisk Massage

...är en traditionell massage som utförs genom att terapeuten ger massage och töjning på kroppens mjukdelsvävnader, dvs på muskler, hud och bindväv. Klassisk svensk massage är en behandlande massage som har en positiv effekt på musklernas spänningstillstånd, men även en avslappnande och lugnande effekt. Muskeltöjning är en teknik där massören töjer musklerna för att påverka spänning, elasticitet och dess rörelse. Samtliga terapeuter innehar patient- och ansvarsförsäkring.

30 min 499:-

45 min 599:-

60 min 719:-

75 min 799:-

90 min 969:-

 

(Utförs av oss alla)

 


 

Behandlande massage

...är en behandling du väljer när du vill få hjälp med en skada eller muskelobalans och för att få ett mer varaktigt resultat. Vi går igenom allt eller delar av följande; anamnes, hållning- och rörelseanalys, specifika tester, triggerpunktsbehandling, medicinsk laser*, dry needling**, massage, strech (PNF) och återtester.

15 min 355:- (endast laserbehandling)

30 min 550:-

45 min 699:-

60 min 810:-

 

(Utförs av * Jenny &  ** Jennie)

 


 

Taktil Massage

...är en massagemetod som innebär en mjuk och följsam beröring. Här är det huden som stimuleras, där man aktivera/utlöser en utsöndring av "lugn och ro"-hormonet oxytocin. Effekterna ger en sänkt stressnivå, höjd smärttröskel och djup avslappning.

45 min 599:- Halvkropp

75 min 799:- Helkropp

 

(Utförs av Ursula & Jenny)

 


 

Californisk Massage

...är en avslappnande oljemassage (där du ligger på en madrass på golvet) för hela kroppen, från topp till tå. Du slappnar av fullständigt i 70 min samtidigt som kroppen startar om energiflödet.

70 min 799:-

 

(Utförs av Diane)

 


 

Dry needling

...är en västerländsk skolmedicinsk behandling (där samma typ av nålar som vid kinesisk akupunktur används) för att minska och släppa på spänningar i muskulaturen. Behandlingen kan utföras dynamiskt, där nålen förs fram och tillbaka i muskeln för att uppnå en så kallad ”local twitch response” (en sammandragning i muskeln) eller statiskt, där nålen behålls i en och samma position. Nålen sitter i mellan 5 och 30 minuter, tiden beror på hur snabbt motståndet i muskeln minskar. Dry needling använd som komplement till massagebehandling för att uppnå bästa resultat.

30 min 550:-

45 min 699:-

60 min 810:-

 

(Utförs av Jennie)

 


 

Osteopati

...är en manuell medicin som rättar till kroppens obalanser för att skapa det bästa utgångsläget för hälsa och välmående. Det är en lugn och mjuk behandlingsmetod där människan ses som en helhet och alla beståndsdelar (muskler, skelett, organ, cirkulation m.m.) påverkar vartannat. Behandlingen rekommenderas vid t.ex. smärtproblem med rörelseapparaten, matsmältningsproblem, mensvärk, stress och mycket mer.

60-75 min 660:-

För mer information om osteopati och andra behandlingar gå gärna in på       www.dianesosteopati.se

 


 

Fysioterapi  Biokinergi

...är en mjuk manuell teknik av sjukgymnastik som använder kinesisk medicin och mobilisering för att harmonisera hela kroppen.

60-70 min 660:-

 

(Utförs av Diane)

 


 

Zonterapi

...är en teknik där man trycker eller masserar lätt på fötternas reflexzoner för att framkalla djup avslappning och stimulera kroppens egna läkeprocesser. Det är en naturlig terapi som också kan bidra till att man får mer energi, bättre immunförsvar, mer fysisk kraft och känner sig lugnare till sinnet. Teorin bakom zonterapin är att organ, nerver, körtlar och andra kroppsdelar står i förbindelse med reflexzoner på fötter. Genom att stimulera dessa områden med speciell tryckteknik och massage kan man uppnå direkt reaktion i motsvarande kroppsdel.

45 min 699:-

60 min 810:-

 

(Utförs av Jenny)

 


 

Medicinsk laserbehandling

...är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd och inflammationer i muskler, senor och leder. Metoden kan användas som komplement till massage och zonterapi och behandlar akuta såväl som kroniska åkommor t ex muskelbristningar, inflammationer i muskler och senor, svullnader, stukningar, artros, tennisarmbåge, hälsporre, diskbråck och fibromyalgi.

15 min 355:-

 

(Utförs av Jenny)

 


 

Kinesiologytape Rehabtape

...är en tejpning som påskyndar kroppens egen läkning. Genom att mjukt och följsamt lyfta huden runt skadan hjälper Kinesiologytape kroppen att snabbare läka skador på leder, ligament, muskelfästen och muskler. När huden lyfts av tejpen skapas ett mellanrum mellan huden och den inflammerade vävnaden. Detta minskar trycket på både blodkärl och lymfkärl och samtidigt ökar cirkulationen lokalt i det skadade området. Ökat blodflöde förbättrar leveransen av syre och näringsämnen till de skadade vävnaderna som påkyndar läkningsprocessen. Förbättrat lymfatiskt flöde minskar svullnaden som i sin tur ger mindre tryck på smärtreceptorer vilket ger snabb smärtlindring redan efter 10-30 min. Tejpningen baseras på en filosofi att ge full rörelsefrihet och tillåter därmed kroppens system att läka biomekaniskt. Tejpen kan användas för:  smärta, stukningar, stöd, luxation,  idrottsskador, ryggproblem, muskelspänning, ischias, migrän, tennisarmbåge, carpaltunnel syndrom, lymfödem, menstruationsproblem. 

Från 20:- och uppåt

 

(Utförs av Jenny)

 


 

Kinesisk energimassage

...är från kinesisk medicin. Denna massage kombineras med akupressur och olika hårda och mjuka massagetekniker. Massagen sker i en viss ordning och det är en helkroppsmassage. Denna massage hjälper inte bara att kroppen att slappna av , utan även sinnet. Din energi kommer att cirkulera bättre och spänningarna i musklerna minskar eller försvinner helt.

80 min 840:-

 

(Utförs av Diane)

 


 

 

 

Om oss

Massage mitt i city har funnits i många år och i sina nuvarande lokaler sedan 2006. Välkommen till en härlig och rogivande atmosfär!

Öppettider

Vi utför behandlingar

måndag - fredag.

För tidsbokning eller vid köp av presentkort, ring 044- 590 04 20

 

 

Kontakta oss

Telefon:   044-590 04 20
Adress:

 

  Västra Storgatan 25
291 29 Kristianstad
(mittemot kyrkan)
Följ oss på Facebook